Passa al contingut principal

Movem Llavaneres insta a regular de forma immediata els preus de lloguer a Sant Andreu de Llavaneres

En una moció presentada al Ple de l’ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres aquest grup municipal demana “la publicació immediata de les zones de mercat tensionat pel que fa als habitatges” i que es faci efectiva “la regulació dels preus del lloguer al nostre municipi”

L’objectiu de la iniciativa presentada per Movem Llavaneres a l’ajuntament és aturar les pujades abusives actuals dels preus de lloguer. Segons la moció la llei estatal 12/2023 aprovada el passat mes de maig i més coneguda com la llei pel dret a l’habitatge, “marca un punt d’inflexió i un avenç molt important en matèria d’habitatge”. Entre les mesures més destacades figuren la regulació dels preus dels lloguers, l’obligació dels grans tenidors a iniciar un procés de mediació abans d’arribar al desnonament i l’ampliació de les reserves d’habitatge de protecció pública, garantint un percentatge del 50% en règim de lloguer.

Segons denuncia Movem Llavaneres, i amb dades de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona, “en els últims 20 anys el lloguer ha pujat de preu tres vegades més que els ingressos de les persones que viuen en aquests habitatges”. L’últim informe del Banc d’Espanya constata que gairebé la meitat de les persones que viuen de lloguer a l’Estat es troben en situació de risc de pobresa i exclusió social.

És per això que el grup municipal ha portat a votació al Ple una moció que demana que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana “desbloquegi l’aplicació de la llei i reconegui l’índex de preus dels lloguers que hi ha a Catalunya”. En el text es recorda que “la Generalitat ja ha realitzat els tràmits necessaris per declarar 140 municipis catalans com a àrea tensionada, entre els quals es troba el municipi de Sant Andreu de Llavaneres” gràcies a una proposta presentada al 2021 també per Movem Llavaneres. Aquest és un pas previ necessari per aplicar la regulació i contenció del preu dels lloguers que permet la llei estatal.

La moció de Movem Llavaneres ha estat rebutjada amb el vot favorable de Movem Llavaneres i ERC, el vot contrari de PP, Junts i el regidor no adscrit Oriol Giral i l’abstenció de PSC i Acord per Llavaneres. Unes abstencions incomprensibles en quant és el mateix PSC qui, estan en el Govern central, té la clau per desbloquejar el tràmit i, Acord per Llavaneres que en el debat i la campanya electoral proclamava «no votis totxo, vota natura, vota Acord per Llavaneres».

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Movem Llavaneres porta al ple una moció per aplicar mesures que facilitin l'accessibilitat als actes del municipi

En una moció presentada per Movem Llavaneres al ple de gener, es van reclamar mesures per facilitar l'accessibilitat universal i la participació de qualsevol col·lectiu en els diferents actes que s'organitzin des del consistori Movem Llavaneres va presentar al ple de gener una moció on posava de manifest les dificultats d'algunes persones amb diferents trastorns cognitius i físics de poder gaudir dels actes que se celebren al municipi en les mateixes condicions que la resta de persones. Actualment hi ha al voltant d'un 2,8% de nens i nenes amb algun tipus de trastorn de l'espectre autista (TEA) i un 5,3% de la població pateix de mobilitat reduïda, si a això li sumem altres tipus de malalties, podem estar parlant d'un alt percentatge de la població que poden tindre dificultats a l'hora de gaudir d'espais comuns i actes festius que puguem realitzar a Sant Andreu de Llavaneres. A la moció es reclamen accions i mesures per fer més inclusius els actes i millo

El debat social sobre l'ús del mòbil entre els adolescents arriba al ple municipal de Sant Andreu de Llavaneres

  La moció presentada per Movem Llavaneres a l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres defensa la prohibició de l'ús del mòbil als centres educatius i la regulació fora de l'àmbit escolar Les dades són cada vegada més preocupants. Segons un estudi de l'Institut de Salut Global de Barcelona, fet l'any 2022, l'ús excessiu del mòbil en l'adolescència pot generar efectes sobre la salut física com el sedentarisme o el deteriorament en la visió. El mateix informe detecta possibles efectes psicològics com hiperactivitat, dèficit d'atenció, ansietat o símptomes depressius. Una enquesta recent d'hàbits de salut a alumnes de 4t de l'ESO, publicada per l'Àrea de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, conclou que 1 de cada 3 alumnes de 16 anys utilitza el mòbil més de 3 hores al dia. I un 45% admet que de vegades passa més temps navegant que amb els amics i amigues. En les últimes setmanes ha augmentat la preocupació entre pares i mares de tot

Llavaneres: un pacte de vergonya per un sou indecent

Les eleccions municipals del 28 de maig van portar un canvi significatiu en el govern de Llavaneres, amb la victòria del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). La gent va expressar el seu desig de canvi i es va formar una majoria clara d'esquerres en els resultats. Malgrat això, el PSC va sorprendre a molts pactant amb la dreta del Partit Popular (PP) i amb Josep Ruiz, representant d'ACORD per Llavaneres. Això ha generat controvèrsia i crítiques entre la població. L'elecció del PSC com a partit guanyador va generar expectatives de canvi i esperances per a la població de Llavaneres. Amb cinc regidors electes, el PSC tenia l'oportunitat de liderar una nova etapa per al municipi. No obstant això, en comptes de formar una coalició amb forces d'esquerres com ERC i Movem Llavaneres, el PSC va optar per pactar amb la dreta representada pel PP i amb Josep Ruiz d'ACORD per Llavaneres. Aquest acord de govern ha suscitat preocupació i descontentament entre molts ciuta