Passa al contingut principal

Llavaneres: un pacte de vergonya per un sou indecent

Les eleccions municipals del 28 de maig van portar un canvi significatiu en el govern de Llavaneres, amb la victòria del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). La gent va expressar el seu desig de canvi i es va formar una majoria clara d'esquerres en els resultats. Malgrat això, el PSC va sorprendre a molts pactant amb la dreta del Partit Popular (PP) i amb Josep Ruiz, representant d'ACORD per Llavaneres. Això ha generat controvèrsia i crítiques entre la població.


L'elecció del PSC com a partit guanyador va generar expectatives de canvi i esperances per a la població de Llavaneres. Amb cinc regidors electes, el PSC tenia l'oportunitat de liderar una nova etapa per al municipi. No obstant això, en comptes de formar una coalició amb forces d'esquerres com ERC i Movem Llavaneres, el PSC va optar per pactar amb la dreta representada pel PP i amb Josep Ruiz d'ACORD per Llavaneres.

Aquest acord de govern ha suscitat preocupació i descontentament entre molts ciutadans, especialment pel fet que el PSC, amb una majoria clara d'esquerres, hagi preferit aliar-se amb forces polítiques amb una orientació ideològica diferent. A més, aquesta decisió de pactar amb la dreta ha tingut repercussions en les polítiques adoptades pel nou govern.

En el recent ple d'organització de l'ajuntament de Llavaneres, celebrat el dimarts 27 de juny, el nou govern va prendre una decisió que ha generat una gran polèmica: s'han establert uns sous per als càrrecs electes molt per sobre dels que tenia l'anterior govern. L'alcalde ha vist augmentat el seu sou de 48.000 a 58.000 euros, els tinents d'alcalde han passat de 26.000 a 40.000 euros i els regidors han vist incrementat el seu sou de 19.000 a 40.000 euros. Aquesta decisió ha estat durament criticada per tota la població, ja que s'aparta dels compromisos previs, especialment pel que fa a Josep Ruiz d'ACORD per Llavaneres, que havia promès limitar el sou dels regidors a dues vegades el Salari Mínim Interprofessional (SMI).

Malgrat les decisions preses pel nou govern, Movem Llavaneres manté el seu compromís amb el poble i continuarà treballant per implementar propostes que beneficiïn tota la població. Des de Movem Llavaneres, considerem essencial donar prioritat a les necessitats de la ciutadania i promoure la transparència i la participació ciutadana en la presa de decisions. Estem compromesos a portar a terme les promeses electorals que vam fer tal i com ho portem fent des de l'inici.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El Programa Electoral de Movem Llavaneres - Eleccions 2023

 Ja estem en campanya electoral i ens fa molta il·lusió presentar-vos el programa que hem estat preparant durant tots aquests mesos.  Pensem que es important, quan votem, saber què proposen els partits.  CONSULTA EL PROGRAMA ELECTORAL COMPLERT:

De piscines, justícia i democràcia a Sant Andreu de Llavaneres

 A Llavaneres tenim un gran problema amb les piscines municipals. És ben sabut que des de fa molt anys, degut a una mala gestió del Governs passats, les piscines públiques que fem servir per a refrescar la forta calor que ens colpeja durant els estius ja no són propietat de l'Ajuntament, sinó d'un fons voltor. Tot seria "normal" (tot lo normal que pot ser que l'Ajuntament estigui okupant unes piscines) si el municipi no disposés d'un equipament propi amb piscines municipals, però la realitat és que des de fa uns mesos, concretament des del ple de febrer on s'extingia la concessió de les piscines de Sant Pere després de 31 anys, a Llavaneres disposem d'uns equipaments de titularitat pública amb piscines. Una zona que durant més de 3 dècades ha sigut gaudida pels veïns i veïnes de la Urbanització Llavaneres Port Residencial. És de justícia, doncs, que ara sigui tot el poble qui en gaudeixi d'aquesta zona que pertany a tots els llavanarencs i llavan