Passa al contingut principal

Llavaneres: un pacte de vergonya per un sou indecent

Les eleccions municipals del 28 de maig van portar un canvi significatiu en el govern de Llavaneres, amb la victòria del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). La gent va expressar el seu desig de canvi i es va formar una majoria clara d'esquerres en els resultats. Malgrat això, el PSC va sorprendre a molts pactant amb la dreta del Partit Popular (PP) i amb Josep Ruiz, representant d'ACORD per Llavaneres. Això ha generat controvèrsia i crítiques entre la població.


L'elecció del PSC com a partit guanyador va generar expectatives de canvi i esperances per a la població de Llavaneres. Amb cinc regidors electes, el PSC tenia l'oportunitat de liderar una nova etapa per al municipi. No obstant això, en comptes de formar una coalició amb forces d'esquerres com ERC i Movem Llavaneres, el PSC va optar per pactar amb la dreta representada pel PP i amb Josep Ruiz d'ACORD per Llavaneres.

Aquest acord de govern ha suscitat preocupació i descontentament entre molts ciutadans, especialment pel fet que el PSC, amb una majoria clara d'esquerres, hagi preferit aliar-se amb forces polítiques amb una orientació ideològica diferent. A més, aquesta decisió de pactar amb la dreta ha tingut repercussions en les polítiques adoptades pel nou govern.

En el recent ple d'organització de l'ajuntament de Llavaneres, celebrat el dimarts 27 de juny, el nou govern va prendre una decisió que ha generat una gran polèmica: s'han establert uns sous per als càrrecs electes molt per sobre dels que tenia l'anterior govern. L'alcalde ha vist augmentat el seu sou de 48.000 a 58.000 euros, els tinents d'alcalde han passat de 26.000 a 40.000 euros i els regidors han vist incrementat el seu sou de 19.000 a 40.000 euros. Aquesta decisió ha estat durament criticada per tota la població, ja que s'aparta dels compromisos previs, especialment pel que fa a Josep Ruiz d'ACORD per Llavaneres, que havia promès limitar el sou dels regidors a dues vegades el Salari Mínim Interprofessional (SMI).

Malgrat les decisions preses pel nou govern, Movem Llavaneres manté el seu compromís amb el poble i continuarà treballant per implementar propostes que beneficiïn tota la població. Des de Movem Llavaneres, considerem essencial donar prioritat a les necessitats de la ciutadania i promoure la transparència i la participació ciutadana en la presa de decisions. Estem compromesos a portar a terme les promeses electorals que vam fer tal i com ho portem fent des de l'inici.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Movem Llavaneres porta al ple una moció per aplicar mesures que facilitin l'accessibilitat als actes del municipi

En una moció presentada per Movem Llavaneres al ple de gener, es van reclamar mesures per facilitar l'accessibilitat universal i la participació de qualsevol col·lectiu en els diferents actes que s'organitzin des del consistori Movem Llavaneres va presentar al ple de gener una moció on posava de manifest les dificultats d'algunes persones amb diferents trastorns cognitius i físics de poder gaudir dels actes que se celebren al municipi en les mateixes condicions que la resta de persones. Actualment hi ha al voltant d'un 2,8% de nens i nenes amb algun tipus de trastorn de l'espectre autista (TEA) i un 5,3% de la població pateix de mobilitat reduïda, si a això li sumem altres tipus de malalties, podem estar parlant d'un alt percentatge de la població que poden tindre dificultats a l'hora de gaudir d'espais comuns i actes festius que puguem realitzar a Sant Andreu de Llavaneres. A la moció es reclamen accions i mesures per fer més inclusius els actes i millo

El debat social sobre l'ús del mòbil entre els adolescents arriba al ple municipal de Sant Andreu de Llavaneres

  La moció presentada per Movem Llavaneres a l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres defensa la prohibició de l'ús del mòbil als centres educatius i la regulació fora de l'àmbit escolar Les dades són cada vegada més preocupants. Segons un estudi de l'Institut de Salut Global de Barcelona, fet l'any 2022, l'ús excessiu del mòbil en l'adolescència pot generar efectes sobre la salut física com el sedentarisme o el deteriorament en la visió. El mateix informe detecta possibles efectes psicològics com hiperactivitat, dèficit d'atenció, ansietat o símptomes depressius. Una enquesta recent d'hàbits de salut a alumnes de 4t de l'ESO, publicada per l'Àrea de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, conclou que 1 de cada 3 alumnes de 16 anys utilitza el mòbil més de 3 hores al dia. I un 45% admet que de vegades passa més temps navegant que amb els amics i amigues. En les últimes setmanes ha augmentat la preocupació entre pares i mares de tot