Passa al contingut principal

Moció de Movem Llavaneres per reclamar a la generalitat el manteniment de les 4 línies de i3 a les escoles de llavaneres al curs 2023-24

Us presentem la Moció que presentarem demà al Plè municipal en defensa de l’educació publica alnostre poble i, concretament a evitar el tancament de línies de I3:

L’educació pública i de qualitat és un bé comú que s’ha de defensar des de tots els àmbits possibles, ja que és aquí on comença la igualtat d’oportunitat de totes les persones a desenvolupar-se i preparar-se per al seu futur.

A Llavaneres hem patit algunes davallades demogràfiques que, en algun moment dels anys, ens han fet perdre alguna de les línies de I3 (aleshores P3), amb la conseqüent pèrdua de mestres a les nostres escoles, que tanmateix ha fet que, anys més tard, amb el creixement de la població, hagin esdevingut classes amb unes ràtios elevades, dificultant així l’atenció de l’alumnat amb la diversitat que trobem avui en dia a les aules.

Enguany, vistes les actes de la Taula de Planificació de l’Oferta Educativa de Llavaneres del 2022, veiem que el departament d’Educació vol tornar a tancar una de les línies de I3 al municipi durant el curs 2023-24. No només això, sinó que també veiem com volen fer cas omís del que es va acordar en la sessió de la mateixa Taula de 7 de maig de 2021 on s’estipulava que les pèrdues de línies s’anirien intercalant entre les dues escoles. La darrera escola que va perdre una línia va ser la Jaume Llull i, en conseqüència, ara li tocaria a la Serena Vall. Degut al nombre de germans nascuts al 2020 a l’Escola Serena Vall argumenten que per garantir la lliure elecció de centre s’ha de tancar una línia a Jaume Llull, ignorant el pacte esmentat anteriorment.

Veiem doncs com no s’estan respectant en cap cas ni els pactes ni la lliure elecció de centres educatius, ja que una de les raons per tancar la línia passa també per la lliure interpretació nque fa el departament de que el 30% dels alumnes se’n van a la concertada, cosa que es fa difícil de sostindre si el que volem realment és apostar per una escola pública i de qualitat. Creiem que des de les administracions públiques s’han de garantir el total de places necessàries per a tots i totes les infants del municipi.

Així doncs, la millor manera de garantir la lliure elecció de centre dins d’una escola pública i de qualitat passa per garantir la sortida de l’oferta educativa a Sant Andreu de Llavaneres amb 4 línies d’I3. Per tot això, el Grup Municipal de Movem Llavaneres proposa al ple de l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres l’adopció dels següents acords:

Primer.- Exigir al Departament d’Educació de laGeneralitat de Catalunya que vetlli per una educació pública i de qualitat.

Segon.- Exigir als Serveis Territorials del Maresme – Vallès Oriental que garanteixin la lliure elecció de centre educatiu públic a totes i tots els infants de Sant Andreu de Llavaneres dins del seu municipi per evitar que s’hagin de desplaçar a altres pobles.

Tercer.- Exigir al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que inici el curs escolar 2023-24 amb 4 línies de I3 a Sant Andreu de Llavaneres.

Quart.- Donar trasllat dels següents acords al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, a tots els Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya i a la Direcció i AFA’s de les Escoles Serena Vall i Jaume Llull


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Llavaneres: un pacte de vergonya per un sou indecent

Les eleccions municipals del 28 de maig van portar un canvi significatiu en el govern de Llavaneres, amb la victòria del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). La gent va expressar el seu desig de canvi i es va formar una majoria clara d'esquerres en els resultats. Malgrat això, el PSC va sorprendre a molts pactant amb la dreta del Partit Popular (PP) i amb Josep Ruiz, representant d'ACORD per Llavaneres. Això ha generat controvèrsia i crítiques entre la població. L'elecció del PSC com a partit guanyador va generar expectatives de canvi i esperances per a la població de Llavaneres. Amb cinc regidors electes, el PSC tenia l'oportunitat de liderar una nova etapa per al municipi. No obstant això, en comptes de formar una coalició amb forces d'esquerres com ERC i Movem Llavaneres, el PSC va optar per pactar amb la dreta representada pel PP i amb Josep Ruiz d'ACORD per Llavaneres. Aquest acord de govern ha suscitat preocupació i descontentament entre molts ciuta

El Programa Electoral de Movem Llavaneres - Eleccions 2023

 Ja estem en campanya electoral i ens fa molta il·lusió presentar-vos el programa que hem estat preparant durant tots aquests mesos.  Pensem que es important, quan votem, saber què proposen els partits.  CONSULTA EL PROGRAMA ELECTORAL COMPLERT:

Movem Llavaneres porta al ple una moció per aplicar mesures que facilitin l'accessibilitat als actes del municipi

En una moció presentada per Movem Llavaneres al ple de gener, es van reclamar mesures per facilitar l'accessibilitat universal i la participació de qualsevol col·lectiu en els diferents actes que s'organitzin des del consistori Movem Llavaneres va presentar al ple de gener una moció on posava de manifest les dificultats d'algunes persones amb diferents trastorns cognitius i físics de poder gaudir dels actes que se celebren al municipi en les mateixes condicions que la resta de persones. Actualment hi ha al voltant d'un 2,8% de nens i nenes amb algun tipus de trastorn de l'espectre autista (TEA) i un 5,3% de la població pateix de mobilitat reduïda, si a això li sumem altres tipus de malalties, podem estar parlant d'un alt percentatge de la població que poden tindre dificultats a l'hora de gaudir d'espais comuns i actes festius que puguem realitzar a Sant Andreu de Llavaneres. A la moció es reclamen accions i mesures per fer més inclusius els actes i millo