Passa al contingut principal

Moció de Movem Llavaneres per reclamar a la generalitat el manteniment de les 4 línies de i3 a les escoles de llavaneres al curs 2023-24

Us presentem la Moció que presentarem demà al Plè municipal en defensa de l’educació publica alnostre poble i, concretament a evitar el tancament de línies de I3:

L’educació pública i de qualitat és un bé comú que s’ha de defensar des de tots els àmbits possibles, ja que és aquí on comença la igualtat d’oportunitat de totes les persones a desenvolupar-se i preparar-se per al seu futur.

A Llavaneres hem patit algunes davallades demogràfiques que, en algun moment dels anys, ens han fet perdre alguna de les línies de I3 (aleshores P3), amb la conseqüent pèrdua de mestres a les nostres escoles, que tanmateix ha fet que, anys més tard, amb el creixement de la població, hagin esdevingut classes amb unes ràtios elevades, dificultant així l’atenció de l’alumnat amb la diversitat que trobem avui en dia a les aules.

Enguany, vistes les actes de la Taula de Planificació de l’Oferta Educativa de Llavaneres del 2022, veiem que el departament d’Educació vol tornar a tancar una de les línies de I3 al municipi durant el curs 2023-24. No només això, sinó que també veiem com volen fer cas omís del que es va acordar en la sessió de la mateixa Taula de 7 de maig de 2021 on s’estipulava que les pèrdues de línies s’anirien intercalant entre les dues escoles. La darrera escola que va perdre una línia va ser la Jaume Llull i, en conseqüència, ara li tocaria a la Serena Vall. Degut al nombre de germans nascuts al 2020 a l’Escola Serena Vall argumenten que per garantir la lliure elecció de centre s’ha de tancar una línia a Jaume Llull, ignorant el pacte esmentat anteriorment.

Veiem doncs com no s’estan respectant en cap cas ni els pactes ni la lliure elecció de centres educatius, ja que una de les raons per tancar la línia passa també per la lliure interpretació nque fa el departament de que el 30% dels alumnes se’n van a la concertada, cosa que es fa difícil de sostindre si el que volem realment és apostar per una escola pública i de qualitat. Creiem que des de les administracions públiques s’han de garantir el total de places necessàries per a tots i totes les infants del municipi.

Així doncs, la millor manera de garantir la lliure elecció de centre dins d’una escola pública i de qualitat passa per garantir la sortida de l’oferta educativa a Sant Andreu de Llavaneres amb 4 línies d’I3. Per tot això, el Grup Municipal de Movem Llavaneres proposa al ple de l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres l’adopció dels següents acords:

Primer.- Exigir al Departament d’Educació de laGeneralitat de Catalunya que vetlli per una educació pública i de qualitat.

Segon.- Exigir als Serveis Territorials del Maresme – Vallès Oriental que garanteixin la lliure elecció de centre educatiu públic a totes i tots els infants de Sant Andreu de Llavaneres dins del seu municipi per evitar que s’hagin de desplaçar a altres pobles.

Tercer.- Exigir al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que inici el curs escolar 2023-24 amb 4 línies de I3 a Sant Andreu de Llavaneres.

Quart.- Donar trasllat dels següents acords al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, a tots els Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya i a la Direcció i AFA’s de les Escoles Serena Vall i Jaume Llull


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

De piscines, justícia i democràcia a Sant Andreu de Llavaneres

 A Llavaneres tenim un gran problema amb les piscines municipals. És ben sabut que des de fa molt anys, degut a una mala gestió del Governs passats, les piscines públiques que fem servir per a refrescar la forta calor que ens colpeja durant els estius ja no són propietat de l'Ajuntament, sinó d'un fons voltor. Tot seria "normal" (tot lo normal que pot ser que l'Ajuntament estigui okupant unes piscines) si el municipi no disposés d'un equipament propi amb piscines municipals, però la realitat és que des de fa uns mesos, concretament des del ple de febrer on s'extingia la concessió de les piscines de Sant Pere després de 31 anys, a Llavaneres disposem d'uns equipaments de titularitat pública amb piscines. Una zona que durant més de 3 dècades ha sigut gaudida pels veïns i veïnes de la Urbanització Llavaneres Port Residencial. És de justícia, doncs, que ara sigui tot el poble qui en gaudeixi d'aquesta zona que pertany a tots els llavanarencs i llavan

Sant Andreu de Llavaneres: De cara a les municipals 2023

-Article publicat a la Revista Municipal d'abril de 2022- Entrem en la recta final per a les eleccions municipals del 2023. Tot i que sembla que quedi molt, un any passa molt ràpid i més en política. És normal veure com tots els grups de Sant Andreu de Llavaneres s’afanyen a fer veure que fan tot allò que no han fet durant els darrers 3 anys i les actuacions, actes i propostes esdevenen per tot arreu. Per sort, a Movem Llavaneres no ens cal córrer ara, estem treballant amb la mateixa intensitat que el primer dia que vam decidir presentar-nos per millorar la qualitat de vida de les persones del nostre municipi. En tot aquest temps, a banda de fiscalitzar tota la feina del Govern, assistir a totes les comissions i consells amb propostes vàlides i preocupar-nos pel dia a dia de la gent, hem preparat més de 15 mocions per a presentar al ple i hem fet propostes concretes per a que siguin realitzades al nostre municipi. Com a partit de la oposició hem aconseguit : - Que es fes realitat l

100% el Llavaneres que NO volem

  -Article publicat a la Revista Municipal de juliol de 2022- ERC començava la seva campanya electoral amb l'eslògan «100% Llavaneres». Tres anys després de les eleccions i amb una majoria absoluta aconseguida amb menys del 50% dels vots dels llavanerencs i llavanerenques no sabem ben bé a què es referien amb aquesta proclama. Potser aquest 100% només inclou els membres d’una comunitat de veïns i veïnes als que l’Alcalde de Llavaneres ha regalat per decret unes piscines municipals en perfectes condicions per 3 € al mes, mentre que a la resta de la població ens condemna a fer servir unes piscines okupades , sense vestidors (ja que tenen amiant), amb uns lavabos portàtils a peu de bany (de dubtosa higiene) i sense servei de bar, pel mòdic preu de 175 € la temporada. O potser aquest 100% no és prou gran per incloure el nostre teixit associatiu , el que ens ha omplert de vida els carrers amb un munt d’activitats any rere any de manera altruista. Un teixit associatiu que va morint