Passa al contingut principal

Incivisme a Llavaneres

Aquest Govern d’ERC es va marcar com a eslògan de Llavaneres «Compartim privilegi». És cert que, per la ubicació del nostre municipi, a la comarca del Maresme, entre el Mar Mediterrani i el Parc Natural del Montnegre i Corredor, podríem pensar que vivim en un lloc privilegiat. I certament ho és (o ho podria ser).

Desgraciadament no sabem si aquest privilegi és quelcom el que ens imaginem, ja que dia a dia veiem com l’incivisme augmenta sense cap tipus de control. Els carrers bruts son el primer que sobta a tothom, sí, però no és només això el que fa empobrir aquest paratge idíl·lic en el que vivim. El descuit dels parc i jardins per falta d’una previsió en el manteniment és més que vigent en el nostre dia a dia, mobiliari trencat sense reparar que es va acumulant a la llista de tasques per fer dels operaris.  També és un problema l’incivisme amb els vehicles, sobretot aquells que es pensen que les voreres estan pensades per a que ells tinguin un lloc PRIVILEGIAT per aparcar, o que poden anar pels carrers peatonals sense cap tipus de restricció.

És cert que podríem donar la culpa de tot plegat a la gent incívica del poble perquè en realitat son culpables de no entendre la convivència com a quelcom que hagi de ser necessari, però la realitat és que el Govern d’ERC comparteix aquesta culpa al permetre que aquestes persones incíviques tinguin el privilegi de fer allò que volen sense cap tipus de conseqüència. Perquè la realitat és que a Llavaneres disposem d’una ordenança cívica, en la qual Movem llavaneres va fer moltes aportacions treballant-la conjuntament amb el Govern i Policia local, que no sestà fent complir com es deuria. Per una part per la desídia dels governants i per altra per la falta de recursos dels que disposa la Policia Local de Llavaneres. Una manca de recursos que ja fa molt de temps que reclama el propi cos i que sembla ser que no arriba mai.

Aleshores ens preguntem: quin privilegi compartim? Si és el de fomentar l’incivisme de la gent, està molt lluny de la visió de poble que tenim a Movem Llavaneres.

 ---

Segueix-nos a les xarxes socials!

Facebook @MovemLlavaneres

Twitter @LlavaneresMovem

Instagram @MovemLlavaneres

Mail movemllavaneres@gmail.com

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Llavaneres: un pacte de vergonya per un sou indecent

Les eleccions municipals del 28 de maig van portar un canvi significatiu en el govern de Llavaneres, amb la victòria del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). La gent va expressar el seu desig de canvi i es va formar una majoria clara d'esquerres en els resultats. Malgrat això, el PSC va sorprendre a molts pactant amb la dreta del Partit Popular (PP) i amb Josep Ruiz, representant d'ACORD per Llavaneres. Això ha generat controvèrsia i crítiques entre la població. L'elecció del PSC com a partit guanyador va generar expectatives de canvi i esperances per a la població de Llavaneres. Amb cinc regidors electes, el PSC tenia l'oportunitat de liderar una nova etapa per al municipi. No obstant això, en comptes de formar una coalició amb forces d'esquerres com ERC i Movem Llavaneres, el PSC va optar per pactar amb la dreta representada pel PP i amb Josep Ruiz d'ACORD per Llavaneres. Aquest acord de govern ha suscitat preocupació i descontentament entre molts ciuta

El Programa Electoral de Movem Llavaneres - Eleccions 2023

 Ja estem en campanya electoral i ens fa molta il·lusió presentar-vos el programa que hem estat preparant durant tots aquests mesos.  Pensem que es important, quan votem, saber què proposen els partits.  CONSULTA EL PROGRAMA ELECTORAL COMPLERT:

De piscines, justícia i democràcia a Sant Andreu de Llavaneres

 A Llavaneres tenim un gran problema amb les piscines municipals. És ben sabut que des de fa molt anys, degut a una mala gestió del Governs passats, les piscines públiques que fem servir per a refrescar la forta calor que ens colpeja durant els estius ja no són propietat de l'Ajuntament, sinó d'un fons voltor. Tot seria "normal" (tot lo normal que pot ser que l'Ajuntament estigui okupant unes piscines) si el municipi no disposés d'un equipament propi amb piscines municipals, però la realitat és que des de fa uns mesos, concretament des del ple de febrer on s'extingia la concessió de les piscines de Sant Pere després de 31 anys, a Llavaneres disposem d'uns equipaments de titularitat pública amb piscines. Una zona que durant més de 3 dècades ha sigut gaudida pels veïns i veïnes de la Urbanització Llavaneres Port Residencial. És de justícia, doncs, que ara sigui tot el poble qui en gaudeixi d'aquesta zona que pertany a tots els llavanarencs i llavan