Passa al contingut principal

Sant Andreu de Llavaneres: Deslleialtat d'un Govern en decadència

Cartell de la Campanya electoral de Movem Llavaneres
Cartell de la Campanya electoral de Movem Llavaneres

Per posar-nos una mica en situació ens hem de transportar a un passat no massa llunyà, concretament al 30 de març de 2021, data en la que es va celebrar el ple ordinari de l'Ajuntament de Llavaneres. En aquell plenari el nostre grup municipal, Movem Llavaneres, va presentar una moció demanant la reactivació de les Comissions i Consells Municipals. La moció va tindre una gran rebuda per part de gairebé tots el grups que conformen el consistori. De fet, el propi grup d'ERC, actualment amb majoria absoluta, va demanar la retirada del punt de l'ordre del dia per a treballar la moció conjuntament i fer-la encara millor. Òbviament hi vam accedir, sempre estarem d'acord amb tot allò que pugui millorar la vida de la població i creiem que millorar la transparència i la participació de la ciutadania és una gran millora. Després de treballar-la, i presentar-la de nou al ple del mes d'abril, va ser aprovada per tots els grups municipals excepte C's que s'hi va abstenir. I és que els Consells Municipals són una gran eina per no perdre de vista la realitat del poble que ens envolta.

Del març a ara, 14 d'octubre, han passat ja uns quants mesos i, lluny de reactivar-se els Consells Municipals, ens trobem amb la convocatòria d'una reunió per a comerciants de Llavaneres feta des de la Regidoria de Promoció Econòmica. Aquesta reunió estaria molt bé si no fos pel fet que ja existeix un Consell de Treball i Empresa. I no diem que estigui malament reunir-se amb els comerciant, això sempre és bo, el problema resideix en que si ja tenim creat un Consell Municipal de Treball i Empresa, per què no el reactivem en comptes de fer unes reunions paral·leles amb els comerciant? Doncs la resposta és molt senzilla: així no queda constància oficial del què és diu ni tampoc hi pot participar la oposició al Govern. Per ser un Ajuntament "premiat" per la seva transparència, no trobem que això ho sigui gaire de transparent. Aquest acte de deslleialtat no fa altra cosa que visualitzar la decadència d'un Govern que no ha sapigut gestionar mai la confiança que li va donar la població amb una majoria absoluta.

A banda és trist pensar que un Consell tan important com és el de Treball i Empresa, porti més de dos anys desactivat i més si tenim en compte les grans necessitats que han passat les empreses del nostre poble degut a la COVID. Un període en el que hagués estat molt bé fer ús d'aquest espai oficial de treball entre grups polítics i empresaris per fer front a la crisis que hem patit totes.

Un dels objectius pel qual es va presentar Movem Llavaneres va ser per cuidar el comerç local i creiem que fer reunions extraoficials on no queda constància de les decisions que es prenen i que tampoc es veuen realitzades després no fa altra cosa que allunyar, encara més, a la gent de la política municipal i això ens fa mal a tothom. La política ha de servir per a treballar per la gent i això s'ha de fer de portes endins i de portes enfora per a que la gent així ho entengui.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Llavaneres: un pacte de vergonya per un sou indecent

Les eleccions municipals del 28 de maig van portar un canvi significatiu en el govern de Llavaneres, amb la victòria del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). La gent va expressar el seu desig de canvi i es va formar una majoria clara d'esquerres en els resultats. Malgrat això, el PSC va sorprendre a molts pactant amb la dreta del Partit Popular (PP) i amb Josep Ruiz, representant d'ACORD per Llavaneres. Això ha generat controvèrsia i crítiques entre la població. L'elecció del PSC com a partit guanyador va generar expectatives de canvi i esperances per a la població de Llavaneres. Amb cinc regidors electes, el PSC tenia l'oportunitat de liderar una nova etapa per al municipi. No obstant això, en comptes de formar una coalició amb forces d'esquerres com ERC i Movem Llavaneres, el PSC va optar per pactar amb la dreta representada pel PP i amb Josep Ruiz d'ACORD per Llavaneres. Aquest acord de govern ha suscitat preocupació i descontentament entre molts ciuta

El Programa Electoral de Movem Llavaneres - Eleccions 2023

 Ja estem en campanya electoral i ens fa molta il·lusió presentar-vos el programa que hem estat preparant durant tots aquests mesos.  Pensem que es important, quan votem, saber què proposen els partits.  CONSULTA EL PROGRAMA ELECTORAL COMPLERT:

De piscines, justícia i democràcia a Sant Andreu de Llavaneres

 A Llavaneres tenim un gran problema amb les piscines municipals. És ben sabut que des de fa molt anys, degut a una mala gestió del Governs passats, les piscines públiques que fem servir per a refrescar la forta calor que ens colpeja durant els estius ja no són propietat de l'Ajuntament, sinó d'un fons voltor. Tot seria "normal" (tot lo normal que pot ser que l'Ajuntament estigui okupant unes piscines) si el municipi no disposés d'un equipament propi amb piscines municipals, però la realitat és que des de fa uns mesos, concretament des del ple de febrer on s'extingia la concessió de les piscines de Sant Pere després de 31 anys, a Llavaneres disposem d'uns equipaments de titularitat pública amb piscines. Una zona que durant més de 3 dècades ha sigut gaudida pels veïns i veïnes de la Urbanització Llavaneres Port Residencial. És de justícia, doncs, que ara sigui tot el poble qui en gaudeixi d'aquesta zona que pertany a tots els llavanarencs i llavan