Passa al contingut principal

Una altra manera de fer política a Llavaneres

Sol ser recurrent la frase "tots els polítics són iguals". Si amb iguals ens referim a que tots i totes són persones podem estar d'acord però, més enllà d'això, podem garantir que hi han diferents maneres de fer política i diferents actituds a l'hora d'afrontar els reptes que protagonitzen el dia a dia de la vida a les institucions.

Quan vam crear el nostre espai polític a Sant Andreu de Llavaneres, a finals del 2018, ho vam fer amb la intenció de fer una política diferent, amb una actitud diferent, propositiva i dialogant, col·laborativa sempre, per fer allò que creiem necessari per als llavanarencs i les llavanarenques. Per això vam escollir el nom de Movem Llavaneres. Ho volíem moure (o remoure) tot! Volíem moure un poble que feia dècades que estava aturat en el temps, canviant la seva forma de fer política i fent-lo avançar acord amb les noves realitats del món cap a un espai més inclusiu, sostenible, progressista i socialment actiu.

És per això que totes i cadascuna de les mocions que hem presentat al ple de l'ajuntament (13 en lo que duem de mandat) les hem fet sempre pensant en el benestar de la ciutadania i amb un caire col·laboratiu, inclusiu i constructiu.

Avui us volem deixar part de les intervencions de l'últim ple on vam aconseguir aprovar les dues mocions que vam presentar. I ho vam fer amb una sola veu i amb el reconeixement i suport de tots els grups que representen a la ciutadania de Llavaneres. Creiem que aquest és el camí i així ho continuarem fent perquè SÍ hi ha una altra manera de fer política.

Moltes gràcies!



________________________________________________________________________________


Segueix-nos a les xarxes socials!


Facebook @MovemLlavaneres

Twitter @LlavaneresMovem

Instagram @MovemLlavaneres

Mail movemllavaneres@gmail.com



 

Comentaris

  1. Hola, Tito. Aprofito per reiterar la felicitació que ja et vaig fer per la moció en favir de mesures relacionades amb afectats de l'espectre autista. Ja et vàrem felicitar el mes passat per la dels consells municipals i la seva necessària reactivació.
    Sé que no sempre estem d'acord, però sempre hem pogut parlar del que pensem o no pensem. I aquesta és, al meu judici, la principal manca de la política al poble: sembla que no es pot ser amic o company de qui no pensa com tu. I això no és cert. És una visió molt sectària de la política.
    Per altra banda, crec que també hem de ser crítics, a risc de ser tatxats de ressentits, malintencionats o altres coses pitjors. Crec que si volem canviar coses (si volem moure Llavaneres) cal ser clars per eradicar actituds com les que, just fa dos dies, vam patir per part del govern de Llavaneres. El que va passar és greu i pot marcar clarament un camí que fa temps que es ve manifestant en major o menor grau.
    Els grups municipals (no importa el número de representants) són la veu dels ciurtadans que els han votat i, per tant, han de ser respectats i tinguts en consideració. Les votacions es guanyen o es perden, però el camí no pot ser l'autoritarisme ni "aquí mano jo". Simplement perquè això no és la democràcia. Per això, espero que puguem tenir ocasió de comentar personalment aquests incidents i que, en la mesura possible els comabatem entre tots.
    Si no ho fem, què haurà canviat des de les corts franquistes? des de la "Democràcia Orgànica" de l'etapa franquista. Cal que se sentin totes les veus, com a mínim, per exigir respecte, informació i la participació política que està emparada com un dret fonamental.
    Una abraçada. Seguirem donant suport i demanant el teu suport quan coincidim en les propostes. Crec que trencar el sectarisme és el millor camí. Llavaneres s'ho mereix.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Llavaneres: un pacte de vergonya per un sou indecent

Les eleccions municipals del 28 de maig van portar un canvi significatiu en el govern de Llavaneres, amb la victòria del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). La gent va expressar el seu desig de canvi i es va formar una majoria clara d'esquerres en els resultats. Malgrat això, el PSC va sorprendre a molts pactant amb la dreta del Partit Popular (PP) i amb Josep Ruiz, representant d'ACORD per Llavaneres. Això ha generat controvèrsia i crítiques entre la població. L'elecció del PSC com a partit guanyador va generar expectatives de canvi i esperances per a la població de Llavaneres. Amb cinc regidors electes, el PSC tenia l'oportunitat de liderar una nova etapa per al municipi. No obstant això, en comptes de formar una coalició amb forces d'esquerres com ERC i Movem Llavaneres, el PSC va optar per pactar amb la dreta representada pel PP i amb Josep Ruiz d'ACORD per Llavaneres. Aquest acord de govern ha suscitat preocupació i descontentament entre molts ciuta

El Programa Electoral de Movem Llavaneres - Eleccions 2023

 Ja estem en campanya electoral i ens fa molta il·lusió presentar-vos el programa que hem estat preparant durant tots aquests mesos.  Pensem que es important, quan votem, saber què proposen els partits.  CONSULTA EL PROGRAMA ELECTORAL COMPLERT:

Movem Llavaneres porta al ple una moció per aplicar mesures que facilitin l'accessibilitat als actes del municipi

En una moció presentada per Movem Llavaneres al ple de gener, es van reclamar mesures per facilitar l'accessibilitat universal i la participació de qualsevol col·lectiu en els diferents actes que s'organitzin des del consistori Movem Llavaneres va presentar al ple de gener una moció on posava de manifest les dificultats d'algunes persones amb diferents trastorns cognitius i físics de poder gaudir dels actes que se celebren al municipi en les mateixes condicions que la resta de persones. Actualment hi ha al voltant d'un 2,8% de nens i nenes amb algun tipus de trastorn de l'espectre autista (TEA) i un 5,3% de la població pateix de mobilitat reduïda, si a això li sumem altres tipus de malalties, podem estar parlant d'un alt percentatge de la població que poden tindre dificultats a l'hora de gaudir d'espais comuns i actes festius que puguem realitzar a Sant Andreu de Llavaneres. A la moció es reclamen accions i mesures per fer més inclusius els actes i millo