Passa al contingut principal

Més Participació, més transparència a Llavaneres

   -Article publicat a la Revista Municipal d'abril de 2021-

Ja ha passat més d’un any des de que es va declarar la crisi sanitària provocada per la Covid. Més d’un any ple d’incerteses i de neguits: ERTES, malalties, familiars que ens han deixat i una llista inacabable de desgràcies. Però també ha provocat que les persones, d’una forma o d’una altra, estiguin més al dia de l’acció política, de què es fa i de què no es fa i, això, és quelcom positiu.

Com ja sabeu, de les desgràcies n’hem d’aprendre sempre alguna lliçó i aquesta no serà l’excepció. L’Ajuntament, com a entitat més propera a la ciutadania ha de ser present sempre, en els moment bons i en els moments dolents (en aquests últims, encara més). Escoltar les necessitats de la població i donar resposta a les seves inquietuds ha de ser la principal raó d’existir del consistori. És per això que, en aquest afany d’aconseguir una proximitat de la política a la gent, el nostre grup municipal, Movem Llavaneres, ha presentat una moció al plenari de març de l’Ajuntament de Llavaneres demanant precisament això, més participació ciutadana, més transparència.

La nostra institució municipal disposa d’un seguit de Consells i Comissions ja creades amb l’objectiu principal d’obrir, d’una manera bidireccional, el flux d’informació i demandes del nostre poble. Si se’n fa un bon ús, esdevenen unes eines molt útils tant per a la ciutadania, que pot fer arribar d’una manera més directa i efectiva les seves necessitats, com per al propi Govern de Llavaneres, que pot encaminar i redirigir les seves accions polítiques a cobrir les necessitats reals del municipi. Malauradament, alguns d’aquests Consells o Comissions estan desactivats, per això demanem a l’ajuntament que els reactivi (alguns tan necessaris en temps de crisi com el Consell de Treball i Empresa) i que, si es fa necessari, se’n creïn de nous.

La població de Llavaneres és gent compromesa i participativa, sempre ho han demostrat tirant endavant un munt d’entitats i associacions que han farcit la nostra vila d’activitat i actes que ens han fet gaudir a totes i tots de molt bones estones. Creiem que és necessari escoltar-la i empoderar-la. La veu del poble ha de ser la veu de l’Ajuntament.
________________________________________________________________________________


Segueix-nos a les xarxes socials!


Facebook @MovemLlavaneres

Twitter @LlavaneresMovem

Instagram @MovemLlavaneres

Mail movemllavaneres@gmail.com


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Llavaneres: un pacte de vergonya per un sou indecent

Les eleccions municipals del 28 de maig van portar un canvi significatiu en el govern de Llavaneres, amb la victòria del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). La gent va expressar el seu desig de canvi i es va formar una majoria clara d'esquerres en els resultats. Malgrat això, el PSC va sorprendre a molts pactant amb la dreta del Partit Popular (PP) i amb Josep Ruiz, representant d'ACORD per Llavaneres. Això ha generat controvèrsia i crítiques entre la població. L'elecció del PSC com a partit guanyador va generar expectatives de canvi i esperances per a la població de Llavaneres. Amb cinc regidors electes, el PSC tenia l'oportunitat de liderar una nova etapa per al municipi. No obstant això, en comptes de formar una coalició amb forces d'esquerres com ERC i Movem Llavaneres, el PSC va optar per pactar amb la dreta representada pel PP i amb Josep Ruiz d'ACORD per Llavaneres. Aquest acord de govern ha suscitat preocupació i descontentament entre molts ciuta

El Programa Electoral de Movem Llavaneres - Eleccions 2023

 Ja estem en campanya electoral i ens fa molta il·lusió presentar-vos el programa que hem estat preparant durant tots aquests mesos.  Pensem que es important, quan votem, saber què proposen els partits.  CONSULTA EL PROGRAMA ELECTORAL COMPLERT:

De piscines, justícia i democràcia a Sant Andreu de Llavaneres

 A Llavaneres tenim un gran problema amb les piscines municipals. És ben sabut que des de fa molt anys, degut a una mala gestió del Governs passats, les piscines públiques que fem servir per a refrescar la forta calor que ens colpeja durant els estius ja no són propietat de l'Ajuntament, sinó d'un fons voltor. Tot seria "normal" (tot lo normal que pot ser que l'Ajuntament estigui okupant unes piscines) si el municipi no disposés d'un equipament propi amb piscines municipals, però la realitat és que des de fa uns mesos, concretament des del ple de febrer on s'extingia la concessió de les piscines de Sant Pere després de 31 anys, a Llavaneres disposem d'uns equipaments de titularitat pública amb piscines. Una zona que durant més de 3 dècades ha sigut gaudida pels veïns i veïnes de la Urbanització Llavaneres Port Residencial. És de justícia, doncs, que ara sigui tot el poble qui en gaudeixi d'aquesta zona que pertany a tots els llavanarencs i llavan