Passa al contingut principal

Fem balanç: primer any de mandat a Sant Andreu de Llavaneres

 -Article publicat a la Revista Municipal d'octubre de 2020-


Ara fa un any, el regidor d’Hisenda, ens reunia per explicar-nos la proposta del Pressupost  General de l’Ajuntament de Llavaneres corresponent a l’exercici 2020 amb la intenció d’aprovar-lo amb un ampli consens polític amb el suport dels diferents grups municipals.

En el Ple Municipal celebrat el 26 de novembre de 2019,  des de Movem Llavaneres, votàvem a favor d’aquests primers pressupostos que incorporaven algunes propostes realitzades pel nostre grup, entre les quals podíem destacar:  50.000 euros per a l’adequació i millora de les voreres per a reduir les barreres arquitectòniques, 140.000 euros per ampliar la partida de manteniment de jardineria i millorar així la neteja de parcs i jardins, 50.000 euros per a la millorar i publicitat de la deixalleria municipal, etc.

Avui,  un any més tard, fent valoració de les accions realitzades, ens n’adonem que no s’ha executat cap de les actuacions en la que ens vam comprometre i aprovar. El pressupost és una eina  que serveix per a la planificació, programació, seguiment i avaluació de les accions municipals, el Govern n’és qui ha de vetllar pel seu compliment i control.  

No estem contents en com s’ha desenvolupat la gestió municipal durant aquest primer any de mandat. Creiem que s’haguessin hagut d’executar la majoria de les accions previstes, ja que sinó és així,  no estem treballant davant un pressupost realista i cal que fem autocrítica. 


Segueix-nos a les xarxes socials!

Facebook @MovemLlavaneres

Twitter @LlavaneresMovem
Instagram @MovemLlavaneres
Mail movemllavaneres@gmail.com

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Llavaneres: un pacte de vergonya per un sou indecent

Les eleccions municipals del 28 de maig van portar un canvi significatiu en el govern de Llavaneres, amb la victòria del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). La gent va expressar el seu desig de canvi i es va formar una majoria clara d'esquerres en els resultats. Malgrat això, el PSC va sorprendre a molts pactant amb la dreta del Partit Popular (PP) i amb Josep Ruiz, representant d'ACORD per Llavaneres. Això ha generat controvèrsia i crítiques entre la població. L'elecció del PSC com a partit guanyador va generar expectatives de canvi i esperances per a la població de Llavaneres. Amb cinc regidors electes, el PSC tenia l'oportunitat de liderar una nova etapa per al municipi. No obstant això, en comptes de formar una coalició amb forces d'esquerres com ERC i Movem Llavaneres, el PSC va optar per pactar amb la dreta representada pel PP i amb Josep Ruiz d'ACORD per Llavaneres. Aquest acord de govern ha suscitat preocupació i descontentament entre molts ciuta

El Programa Electoral de Movem Llavaneres - Eleccions 2023

 Ja estem en campanya electoral i ens fa molta il·lusió presentar-vos el programa que hem estat preparant durant tots aquests mesos.  Pensem que es important, quan votem, saber què proposen els partits.  CONSULTA EL PROGRAMA ELECTORAL COMPLERT:

Movem Llavaneres porta al ple una moció per aplicar mesures que facilitin l'accessibilitat als actes del municipi

En una moció presentada per Movem Llavaneres al ple de gener, es van reclamar mesures per facilitar l'accessibilitat universal i la participació de qualsevol col·lectiu en els diferents actes que s'organitzin des del consistori Movem Llavaneres va presentar al ple de gener una moció on posava de manifest les dificultats d'algunes persones amb diferents trastorns cognitius i físics de poder gaudir dels actes que se celebren al municipi en les mateixes condicions que la resta de persones. Actualment hi ha al voltant d'un 2,8% de nens i nenes amb algun tipus de trastorn de l'espectre autista (TEA) i un 5,3% de la població pateix de mobilitat reduïda, si a això li sumem altres tipus de malalties, podem estar parlant d'un alt percentatge de la població que poden tindre dificultats a l'hora de gaudir d'espais comuns i actes festius que puguem realitzar a Sant Andreu de Llavaneres. A la moció es reclamen accions i mesures per fer més inclusius els actes i millo