Passa al contingut principal

De piscines, justícia i democràcia a Sant Andreu de Llavaneres

 A Llavaneres tenim un gran problema amb les piscines municipals. És ben sabut que des de fa molt anys, degut a una mala gestió del Governs passats, les piscines públiques que fem servir per a refrescar la forta calor que ens colpeja durant els estius ja no són propietat de l'Ajuntament, sinó d'un fons voltor.
Tot seria "normal" (tot lo normal que pot ser que l'Ajuntament estigui okupant unes piscines) si el municipi no disposés d'un equipament propi amb piscines municipals, però la realitat és que des de fa uns mesos, concretament des del ple de febrer on s'extingia la concessió de les piscines de Sant Pere després de 31 anys, a Llavaneres disposem d'uns equipaments de titularitat pública amb piscines. Una zona que durant més de 3 dècades ha sigut gaudida pels veïns i veïnes de la Urbanització Llavaneres Port Residencial.

És de justícia, doncs, que ara sigui tot el poble qui en gaudeixi d'aquesta zona que pertany a tots els llavanarencs i llavanarenques, oi? Doncs sembla ser que això costarà una mica. En el mateix ple de febrer, i acte seguit a l'aprovació del punt de l'ordre del dia on s'aprovava la recepció dels equipaments després de 31 anys, el ple municipal aprovava (amb els vots d'ERC i PP) una nova licitació a 30 anys d'aquestes piscines on, segons el Govern, s'hi podia presentar qualsevol entitat que volgués gaudir de les mateixes però sense dret d'explotació. La realitat era que aquesta licitació anava ben encarada a que tingués un únic aspirant, la comunitat de veïns i veïnes de Llavaneres Port Residencial. Tant és així, que un dels primers informes que va redactar l'empresa contractada per l'Ajuntament per fer la feina de redacció de la licitació, ho reflecteix sense cap tipus de mirament.
Tampoc és que hi hagués massa problema en que la comunitat concorregués en la licitació i tornés a gaudir de les piscines, seria quelcom natural fer-ho inclús. El gran problema d'aquesta licitació unilateral del Govern era que el benefici que revertia en el poble pel fet de privar-nos d'aquest equipament durant 30 anys més, era nul, zero, res. I això, perdoneu, no en té res de justícia.
La justícia va arribar a través d'un ple municipal extraordinari (convocat per l'oposició) en el qual s'havien de resoldre les al·legacions presentades contra la licitació pels grups municipals de Movem Llavaners i Junts per Llavaneres, i fer el debat que no s'havia tingut mai sobre el futur de les piscines de Sant Pere. Després de defensar les al·legacions i de demostrar que aquesta licitació era nul·la de ple dret, l'Alcalde decideix suspendre el ple durant 5 minuts per donar temps als grups a reflexionar les votacions (van acabar sent 50 minuts). Després de les deliberacions dels grups, s'arriba a un acord entre tots el grups municipals de retirar tots els punts de l'ordre del dia del plenari, anul·lar la licitació en marxa i agafar el compromís per part de l'Alcalde de debatre el futur de les piscines de Sant Pere entre tots els grups municipals per tal de trobar una solució que beneficiï a tothom. Una decisió de justícia.


I serà democràticament com decidirem el futur d'aquests equipament que són de totes. En una reunió convocada pel Govern el dia 1 de juny començarem a tractar el tema. Quelcom que hauríem d'haver fet fa un any i que no vam fer. Una reunió en la que el nostre grup municipal, Movem Llavaneres, defensarà amb totes les seves forces l'interès públic, l'interès comú. Intentarem que tothom en surti beneficiat d'aquesta situació però segurament, com en tota negociació, el resultat final no deixarà 100% satisfet a totes les parts però, senyores i senyor, d'això va la democràcia, de drets i deures; de donar i rebre.

---

Segueix-nos a les xarxes socials!

Facebook @MovemLlavaneres

Twitter @LlavaneresMovem

Instagram @MovemLlavaneres

Telegram t.me/movemllavaneres

Mail movemllavaneres@gmail.com

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Movem Llavaneres porta al ple una moció per aplicar mesures que facilitin l'accessibilitat als actes del municipi

En una moció presentada per Movem Llavaneres al ple de gener, es van reclamar mesures per facilitar l'accessibilitat universal i la participació de qualsevol col·lectiu en els diferents actes que s'organitzin des del consistori Movem Llavaneres va presentar al ple de gener una moció on posava de manifest les dificultats d'algunes persones amb diferents trastorns cognitius i físics de poder gaudir dels actes que se celebren al municipi en les mateixes condicions que la resta de persones. Actualment hi ha al voltant d'un 2,8% de nens i nenes amb algun tipus de trastorn de l'espectre autista (TEA) i un 5,3% de la població pateix de mobilitat reduïda, si a això li sumem altres tipus de malalties, podem estar parlant d'un alt percentatge de la població que poden tindre dificultats a l'hora de gaudir d'espais comuns i actes festius que puguem realitzar a Sant Andreu de Llavaneres. A la moció es reclamen accions i mesures per fer més inclusius els actes i millo

El debat social sobre l'ús del mòbil entre els adolescents arriba al ple municipal de Sant Andreu de Llavaneres

  La moció presentada per Movem Llavaneres a l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres defensa la prohibició de l'ús del mòbil als centres educatius i la regulació fora de l'àmbit escolar Les dades són cada vegada més preocupants. Segons un estudi de l'Institut de Salut Global de Barcelona, fet l'any 2022, l'ús excessiu del mòbil en l'adolescència pot generar efectes sobre la salut física com el sedentarisme o el deteriorament en la visió. El mateix informe detecta possibles efectes psicològics com hiperactivitat, dèficit d'atenció, ansietat o símptomes depressius. Una enquesta recent d'hàbits de salut a alumnes de 4t de l'ESO, publicada per l'Àrea de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, conclou que 1 de cada 3 alumnes de 16 anys utilitza el mòbil més de 3 hores al dia. I un 45% admet que de vegades passa més temps navegant que amb els amics i amigues. En les últimes setmanes ha augmentat la preocupació entre pares i mares de tot

Movem Llavaneres insta a regular de forma immediata els preus de lloguer a Sant Andreu de Llavaneres

En una moció presentada al Ple de l’ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres aquest grup municipal demana “la publicació immediata de les zones de mercat tensionat pel que fa als habitatges” i que es faci efectiva “la regulació dels preus del lloguer al nostre municipi” L’objectiu de la iniciativa presentada per Movem Llavaneres a l’ajuntament és aturar les pujades abusives actuals dels preus de lloguer. Segons la moció la llei estatal 12/2023 aprovada el passat mes de maig i més coneguda com la llei pel dret a l’habitatge, “marca un punt d’inflexió i un avenç molt important en matèria d’habitatge”. Entre les mesures més destacades figuren la regulació dels preus dels lloguers, l’obligació dels grans tenidors a iniciar un procés de mediació abans d’arribar al desnonament i l’ampliació de les reserves d’habitatge de protecció pública, garantint un percentatge del 50% en règim de lloguer. Segons denuncia Movem Llavaneres, i amb dades de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barc