Passa al contingut principal

De piscines, justícia i democràcia a Sant Andreu de Llavaneres

 A Llavaneres tenim un gran problema amb les piscines municipals. És ben sabut que des de fa molt anys, degut a una mala gestió del Governs passats, les piscines públiques que fem servir per a refrescar la forta calor que ens colpeja durant els estius ja no són propietat de l'Ajuntament, sinó d'un fons voltor.
Tot seria "normal" (tot lo normal que pot ser que l'Ajuntament estigui okupant unes piscines) si el municipi no disposés d'un equipament propi amb piscines municipals, però la realitat és que des de fa uns mesos, concretament des del ple de febrer on s'extingia la concessió de les piscines de Sant Pere després de 31 anys, a Llavaneres disposem d'uns equipaments de titularitat pública amb piscines. Una zona que durant més de 3 dècades ha sigut gaudida pels veïns i veïnes de la Urbanització Llavaneres Port Residencial.

És de justícia, doncs, que ara sigui tot el poble qui en gaudeixi d'aquesta zona que pertany a tots els llavanarencs i llavanarenques, oi? Doncs sembla ser que això costarà una mica. En el mateix ple de febrer, i acte seguit a l'aprovació del punt de l'ordre del dia on s'aprovava la recepció dels equipaments després de 31 anys, el ple municipal aprovava (amb els vots d'ERC i PP) una nova licitació a 30 anys d'aquestes piscines on, segons el Govern, s'hi podia presentar qualsevol entitat que volgués gaudir de les mateixes però sense dret d'explotació. La realitat era que aquesta licitació anava ben encarada a que tingués un únic aspirant, la comunitat de veïns i veïnes de Llavaneres Port Residencial. Tant és així, que un dels primers informes que va redactar l'empresa contractada per l'Ajuntament per fer la feina de redacció de la licitació, ho reflecteix sense cap tipus de mirament.
Tampoc és que hi hagués massa problema en que la comunitat concorregués en la licitació i tornés a gaudir de les piscines, seria quelcom natural fer-ho inclús. El gran problema d'aquesta licitació unilateral del Govern era que el benefici que revertia en el poble pel fet de privar-nos d'aquest equipament durant 30 anys més, era nul, zero, res. I això, perdoneu, no en té res de justícia.
La justícia va arribar a través d'un ple municipal extraordinari (convocat per l'oposició) en el qual s'havien de resoldre les al·legacions presentades contra la licitació pels grups municipals de Movem Llavaners i Junts per Llavaneres, i fer el debat que no s'havia tingut mai sobre el futur de les piscines de Sant Pere. Després de defensar les al·legacions i de demostrar que aquesta licitació era nul·la de ple dret, l'Alcalde decideix suspendre el ple durant 5 minuts per donar temps als grups a reflexionar les votacions (van acabar sent 50 minuts). Després de les deliberacions dels grups, s'arriba a un acord entre tots el grups municipals de retirar tots els punts de l'ordre del dia del plenari, anul·lar la licitació en marxa i agafar el compromís per part de l'Alcalde de debatre el futur de les piscines de Sant Pere entre tots els grups municipals per tal de trobar una solució que beneficiï a tothom. Una decisió de justícia.


I serà democràticament com decidirem el futur d'aquests equipament que són de totes. En una reunió convocada pel Govern el dia 1 de juny començarem a tractar el tema. Quelcom que hauríem d'haver fet fa un any i que no vam fer. Una reunió en la que el nostre grup municipal, Movem Llavaneres, defensarà amb totes les seves forces l'interès públic, l'interès comú. Intentarem que tothom en surti beneficiat d'aquesta situació però segurament, com en tota negociació, el resultat final no deixarà 100% satisfet a totes les parts però, senyores i senyor, d'això va la democràcia, de drets i deures; de donar i rebre.

---

Segueix-nos a les xarxes socials!

Facebook @MovemLlavaneres

Twitter @LlavaneresMovem

Instagram @MovemLlavaneres

Telegram t.me/movemllavaneres

Mail movemllavaneres@gmail.com

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sant Andreu de Llavaneres: De cara a les municipals 2023

-Article publicat a la Revista Municipal d'abril de 2022- Entrem en la recta final per a les eleccions municipals del 2023. Tot i que sembla que quedi molt, un any passa molt ràpid i més en política. És normal veure com tots els grups de Sant Andreu de Llavaneres s’afanyen a fer veure que fan tot allò que no han fet durant els darrers 3 anys i les actuacions, actes i propostes esdevenen per tot arreu. Per sort, a Movem Llavaneres no ens cal córrer ara, estem treballant amb la mateixa intensitat que el primer dia que vam decidir presentar-nos per millorar la qualitat de vida de les persones del nostre municipi. En tot aquest temps, a banda de fiscalitzar tota la feina del Govern, assistir a totes les comissions i consells amb propostes vàlides i preocupar-nos pel dia a dia de la gent, hem preparat més de 15 mocions per a presentar al ple i hem fet propostes concretes per a que siguin realitzades al nostre municipi. Com a partit de la oposició hem aconseguit : - Que es fes realitat l

100% el Llavaneres que NO volem

  -Article publicat a la Revista Municipal de juliol de 2022- ERC començava la seva campanya electoral amb l'eslògan «100% Llavaneres». Tres anys després de les eleccions i amb una majoria absoluta aconseguida amb menys del 50% dels vots dels llavanerencs i llavanerenques no sabem ben bé a què es referien amb aquesta proclama. Potser aquest 100% només inclou els membres d’una comunitat de veïns i veïnes als que l’Alcalde de Llavaneres ha regalat per decret unes piscines municipals en perfectes condicions per 3 € al mes, mentre que a la resta de la població ens condemna a fer servir unes piscines okupades , sense vestidors (ja que tenen amiant), amb uns lavabos portàtils a peu de bany (de dubtosa higiene) i sense servei de bar, pel mòdic preu de 175 € la temporada. O potser aquest 100% no és prou gran per incloure el nostre teixit associatiu , el que ens ha omplert de vida els carrers amb un munt d’activitats any rere any de manera altruista. Un teixit associatiu que va morint