Passa al contingut principal

Movem Llavaneres porta al ple una moció per aplicar mesures que facilitin l'accessibilitat als actes del municipi

En una moció presentada per Movem Llavaneres al ple de gener, es van reclamar mesures per facilitar l'accessibilitat universal i la participació de qualsevol col·lectiu en els diferents actes que s'organitzin des del consistori

Movem Llavaneres va presentar al ple de gener una moció on posava de manifest les dificultats d'algunes persones amb diferents trastorns cognitius i físics de poder gaudir dels actes que se celebren al municipi en les mateixes condicions que la resta de persones.
Actualment hi ha al voltant d'un 2,8% de nens i nenes amb algun tipus de trastorn de l'espectre autista (TEA) i un 5,3% de la població pateix de mobilitat reduïda, si a això li sumem altres tipus de malalties, podem estar parlant d'un alt percentatge de la població que poden tindre dificultats a l'hora de gaudir d'espais comuns i actes festius que puguem realitzar a Sant Andreu de Llavaneres.

A la moció es reclamen accions i mesures per fer més inclusius els actes i millorar la convivència i l’accessibilitat a totes les persones amb necessitats i capacitats diverses, com podrien ser "espais de la calma, zones de baixos estímuls, espais per a persones amb mobilitat reduïda o inclús aparcament de cotxets.

Finalment demanen que cap acte que s'organitzi des del consistori ha d'excloure a cap col·lectiu i que s'ha de treballar conjuntament per garantir l'accecibilitat i la supressió de tot tipus de barreres. Igualment proposen que l'Ajuntament posi tots els mitjans i convidi a les entitats que realitzen activitats a Llavaneres a seguir el mateix criteri i que se'ls ajudi logística i econòmicament quan calgui.

A continuació podeu llegir la moció complerta.

---

MOCIÓ DE MOVEM LLAVANERES PER IMPULSAR MESURES QUE FACILITIN L’ACCESSIBILITAT UNIVERSAL I LA PARTICIPACIÓ DE QUALSEVOL COL·LECTIU EN ELS DIFERENTS ACTES QUE S’ORGANITZIN DES DEL CONSISTORI


El passat 5 de gener la majoria de Llavanerencs i Llavanerenques vam poder gaudir de la Cavalcada de Reis que organitzava la Comissió de la Cavalcada amb la col·laboració de l’Ajuntament. Diem la majoria, perquè segurament una persona amb diagnòstic dins el Trastorn de l’Espectre Autista, que té hipersensibilitat auditiva, es posa nerviosa en actes amb molta gent i, a la seva família, els hi va ser més difícil de gaudir.

Posem aquest exemple però podríem parlar d’altres col·lectius com persones amb mobilitat reduïda o amb diferents tipus de discapacitat o condició, i tots coincidiríem que a vegades no pensem en les dificultats en que es troben per a poder participar, en igualtat de condicions, que un altre.

Des del grup Municipal de Movem Llavaneres volem proposar accions i mesures per fer més inclusius els actes i millorar la convivència i l’accessibilitat a totes les persones amb necessitats i capacitats diverses.

Ens agradaria impulsar des d’espais de la calma per a persones que necessitin una zona tranquil·la, segura i apartada, zona de baixos estímuls per disminuir estímuls sensorials i auditius o espais per a persones amb mobilitat reduïda o fins i tot aparcament de cotxets.

Creiem que cap acte que s’organitzi ha d’excloure a cap col·lectiu i hem de treballar conjuntament per garantir l’accessibilitat i la supressió de tot tipus de barreres.


Per tot això el Grup Municipal de Movem Llavaneres proposa l’adopció dels següents acords:


Primer.- Que el Govern Municipal es comprometi a habilitar espais accessibles en els diferents actes que s’organitzin des de l’Ajuntament o des d’entitats, com per exemple Carnaval, Festa Major o la Fira d’atraccions, per tal que qualsevol persona amb una necessitat diferent hi pugui participar.

Segon.- Que a totes les publicacions i cartelleria que es facin dels actes, s’especifiqui la zona habilitada i estigui senyalitzada adequadament.

Tercer.- Convidar a totes les entitats de Llavaneres que organitzen esdeveniments a seguir la mateixa metodologia d’inclusió, ajudant econòmica i logísticament quan sigui necessari.

Quart.- Informar de l’adopció dels acords anteriors a les AFA’s del municipi.

---

Segueix-nos a les xarxes socials!

Facebook @MovemLlavaneres

Twitter @LlavaneresMovem

Instagram @MovemLlavaneres

Telegram Movem Llavaneres

Mail movemllavaneres@gmail.com

 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El debat social sobre l'ús del mòbil entre els adolescents arriba al ple municipal de Sant Andreu de Llavaneres

  La moció presentada per Movem Llavaneres a l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres defensa la prohibició de l'ús del mòbil als centres educatius i la regulació fora de l'àmbit escolar Les dades són cada vegada més preocupants. Segons un estudi de l'Institut de Salut Global de Barcelona, fet l'any 2022, l'ús excessiu del mòbil en l'adolescència pot generar efectes sobre la salut física com el sedentarisme o el deteriorament en la visió. El mateix informe detecta possibles efectes psicològics com hiperactivitat, dèficit d'atenció, ansietat o símptomes depressius. Una enquesta recent d'hàbits de salut a alumnes de 4t de l'ESO, publicada per l'Àrea de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, conclou que 1 de cada 3 alumnes de 16 anys utilitza el mòbil més de 3 hores al dia. I un 45% admet que de vegades passa més temps navegant que amb els amics i amigues. En les últimes setmanes ha augmentat la preocupació entre pares i mares de tot

Movem Llavaneres insta a regular de forma immediata els preus de lloguer a Sant Andreu de Llavaneres

En una moció presentada al Ple de l’ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres aquest grup municipal demana “la publicació immediata de les zones de mercat tensionat pel que fa als habitatges” i que es faci efectiva “la regulació dels preus del lloguer al nostre municipi” L’objectiu de la iniciativa presentada per Movem Llavaneres a l’ajuntament és aturar les pujades abusives actuals dels preus de lloguer. Segons la moció la llei estatal 12/2023 aprovada el passat mes de maig i més coneguda com la llei pel dret a l’habitatge, “marca un punt d’inflexió i un avenç molt important en matèria d’habitatge”. Entre les mesures més destacades figuren la regulació dels preus dels lloguers, l’obligació dels grans tenidors a iniciar un procés de mediació abans d’arribar al desnonament i l’ampliació de les reserves d’habitatge de protecció pública, garantint un percentatge del 50% en règim de lloguer. Segons denuncia Movem Llavaneres, i amb dades de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barc